Karriär-Kraft Grafiska

Vad händer på Grafiska ?

Vi arbetar med grafisk produktion både för tryck och webbaserade sociala medier. Vi som jobbar här samarbetar om allt vi tycker är kul. Vi har egna kunskapsmål och konstnärliga mål. Tillsammans skapar vi en plattform för kreativitet och för allas delaktighet och lika värde.

Individanpassat arbete i STUDION

Du kanske har ett helt eget mål. En film du vill göra, eller en hemsida, fotografera eller grafisk design och formgivning. Vi är en mediaverkstad som låter dig göra det. Att planera ett projekt för en beställare är inte så stor skillnad mot att planera för sig själv. På Grafiska ger vi dig möjligheten att förverkliga dina idéer.

 

Vår Studio

Grafisk produktion

På reklambyrån Grafform tar vi in prepressuppdrag.  Genom oss får du en personlig service och lyhördhet för dina önskemål. Genom våra arbetsformer jobbar vi för en arbetsmarknad åt alla. Vill du ha en enskild produkt t.ex en informationsfolder eller en helhetslösning med matchande trycksaker tex. visitkort, informationsfolder, hemsida och skyltar? Vi erbjuder båda!

WordPress och andra webbaserade sociala medier är verktyg som växer sig allt starkare på internet. Vi har satsat på att erbjuda hjälp och kunskap i hur du bygger en plats på webben med hjälp av dessa verktyg. Vi arbetar med både beställnings arbeten så väl som individuella projekt.

Just nu jobbar vi med: Film/animation, tecknade serier, reklamtryck, dataspel, konstnärligt skapande/illustration, pekböcker med teckenstöd.

Projekt i studion

Jubileumsutställning i 3D

På Grafiska bygger vi den stora Jubileumsutställningen i Göteborg från 1923. En virtuell kopia av utställningen som ägde rum ett par år försenat 1923.

Du kommer att kunna besöka utställningen virtuellt. Gå runt i delar av ett återskapat 1920-tal. Arbetet äger rum i etapper och vi har i dagsläget olika spår att följa. Målet är en virtuell värld som i sin helhet öppnas 2021 och där flera besökare kan promenera runt i tidstypiska kläder och besöka utställningen samtidigt. Föreläsningar för skolor och andra besökare kan äga rum i historiks miljö. På vägen dit kommer olika delar av arbetet göras tillgängligt allt eftersom det framskrider. Först som webbaserad turistinformation och en app med möjlighet att vandra runt i den framväxande miljön. Se vår blog på 1923.ruskprick.eu.

De första utkasten skapades av Martin Rudolfson för över 10 år sedan och vi har återupptagit arbetet sedan 2015. Det är ett stort arbete och vi välkomnar samarbeten.

Tecknade serier

Har du en egen serie som du vill jobba med eller utveckla finns möjligheten hos oss. Du får stöd, handledning och materialet du behöver för att lyckas.

Pekbok

Projektet är att skapa en pekbok med teckenstöd som förmedlar och överensstämma med Karriär-Krafts gemensamma värdegrund och etik. Objekten vi väljer till boken ska finnas i barnets sinnevärld, dom ska vara lättförklarade, genusneutrala, anti-våld samt hållbara och miljövänliga.

Film

Produktion av kortfilmer för TV.

Ruskprick

Ruskprick är ett projekt där vi som arbetar på Karriärkraft Grafiska har våra egna hemsidor. Tanken är att oavsett om man deltar via LSS eller via Arbetsförmedlingen ska kunna ha dem kvar även efter att man slutat.

Den  personliga hemisdan eller bloggen skapar vi i WordPress där inga förkunskaper krävs,  meningen är att man lär sig under arbetes gång och vi hjälper till med handledning.

 

Info & kontakt: Martin Rudolfson 076-1113679, grafiska@karriarkraft.se

 

Grafiska med KK Loggo