”De dejtbara” på Kanal 5

Har ni följt debatten om Kanal 5:s nya program ”De dejtbara”?

Programmet har fått kritik för att fokusera på funktionsnedsättningarna istället för personerna som deltar. Läs vad Tobias Holmberg har att säga här: http://www.dagensmedia.se/nyheter/tv/article3748990.ece

Deltagaren Emelie Felderman håller inte med, läs en intervju med henne här: http://www.dagensmedia.se/nyheter/tv/article3749196.ece

Jag har sett det första avsnittet av ”De dejtbara” och tycker att det är ett bra initiativ av Kanal 5.  Det är bra att personer med funktionsnedsättning får synas i TV. Målet är att personer med funktionsnedsättning ska kunna vara med i vilket TV-program som helst, men som det ser ut idag tycker jag att det här i alla fall är bättre än att inte synas alls. Det är ju nästan bara samma kändisar som syns på TV i alla program. Dessutom får några personer chansen att hitta kärleken.

Nästa avsnitt av ”De dejtbara” visas på Kanal 5 torsdag den 29/8 kl. 20:00.

/Morteza Ghodsi, Karriär-Kraft Film & Media

20130815_113851

Kommentera