Daglig Verksamhet


Karriärkrafts dagliga verksamhet

 

Cosplay / Speltillverkning / Verkstad för återanvändning / Café / Film / Animation / 3D / Dataspel / Pekbok / Serier

Retro Corner

(Retro Corner och Café Kaffekoppen är under utvärdering och finns inte i verksamheten för närvarande)

En second hand butik på hörnet Torpagatan och Munkebäcksgatan.

Café Kaffekoppen

(Retro Corner och Café Kaffekoppen är under utvärdering och finns inte i verksamheten för närvarande)

Café som delar lokalen med Retro Corner.

Verkstad för återanvändning

Vi tar hand om kläder och möbler. Reparerar, syr om och ändrar för att sälja.

Cosplay

Vi jobbar med Cosplay och rollspel. Syr och tillverkar egna dräkter och kläder.

Info & kontakt: Ellen Percival 031-7078281, info@karriarkraft.se

Vår Studio

Grafisk produktion

Just nu jobbar vi med: Film/animation, tecknade serier, reklamtryck, dataspel, konstnärligt skapande/illustration, pekböcker med teckenstöd.

Projekt i studion

 

Speltillverkning

Vi tillverkar våra egna brädspel. Vi har också träffar i spelföreningen varje helg för att spela, ha kul och få erfarenhet av spel.

Dataspelsutveckling

Vi gör ett eget dataspel i fantasystil och en app för social interaktion till iPhone.

Jubileumsutställning i 3D

[Jubileumsutställningen är inte aktiv på grund av bristande intresse för ett så stort projekt. Vi kom långt och lärde oss mycket om spelutveckling som nu används i andra projekt] På Grafiska bygger vi den stora Jubileumsutställningen i Göteborg från 1923. En virtuell kopia av utställningen som ägde rum ett par år försenat 1923.

Du kommer att kunna besöka utställningen virtuellt. Gå runt i delar av ett återskapat 1920-tal. Arbetet äger rum i etapper och vi har i dagsläget olika spår att följa. Målet är en virtuell värld som i sin helhet öppnas 2021 och där flera besökare kan promenera runt i tidstypiska kläder och besöka utställningen samtidigt. Föreläsningar för skolor och andra besökare kan äga rum i historiks miljö. På vägen dit kommer olika delar av arbetet göras tillgängligt allt eftersom det framskrider. Först som webbaserad turistinformation och en app med möjlighet att vandra runt i den framväxande miljön. Se vår blog på 1923.ruskprick.eu.

De första utkasten skapades av Martin Rudolfson för över 20 år sedan och vi har återupptagit arbetet sedan 2015. Det är ett stort arbete och vi välkomnar samarbeten.

Tecknade serier

Har du en egen serie som du vill jobba med eller utveckla finns möjligheten hos oss. Du får stöd, handledning och materialet du behöver för att lyckas.

Pekbok

Projektet är att skapa en pekbok med teckenstöd som förmedlar och överensstämma med vår gemensamma värdegrund och etik. Objekten vi väljer till boken ska finnas i barnets sinnevärld, dom ska vara lättförklarade, genusneutrala, anti-våld samt hållbara och miljövänliga.

Film

Produktion av kortfilmer för TV.

Ruskprick

Ruskprick är ett projekt där vi som arbetar på Karriärkraft  har våra egna hemsidor. Tanken är att man har dem kvar även efter att man slutat.

Den  personliga hemisdan eller bloggen skapar vi i WordPress där inga förkunskaper krävs,  man lär sig under arbetets gång och vi hjälper till med handledning.

Info & kontakt: Martin Rudolfson 076-1113679, grafiska@karriarkraft.se